Kvinnokonst (304/366)

155-kvinnokonst

Jag började väva i våras, en ny erfarenhet för mig. Jag tycker att det här med handarbete av olika slag är så roligt! Jag har hunnit väva en handduk och nu håller jag på med denna damastväv som ska bli en kudde till soffan i vardagsrummet. Eftersom jag är nybörjare på det här så har väven bråkat lite med mig och jag har tänkt fel när det gäller att få mönstret rätt. Ibland har jag fått göra om och göra rätt men nu har jag i alla fall hunnit längre än vad bilden visar. Lite kul är att mönstret är gjort på 60-talet men känns ändå aktuellt idag.

17 reaktioner till “Kvinnokonst (304/366)”

 1. kvinnokonst absolut! och så kul att du har börjat väva. men damast brukar inte vara det man börjar med direkt…..
  jag har sex terminers vävutbildning och har vävt mycket. som mest hade jag tre vävstolar hemma. bodde större. numera bor jag i lägenhet och väver inte längre. det funkar det med.
  du kanske blir så biten att du vill ha vävstol hemma! det är ju rogivande att väva. man kan ju inte tänka på annat, för då blir det lätt fel. som du har upptäckt.

  Gillad av 1 person

  1. Oj, sex terminer det var inte illa! Just att inte börja med det enklaste är ganska typiskt mig, jag tar inte alltid lättaste vägen vad gäller handarbete. Jag gillar utmaningar och övriga i vävföreningen har peppat och hjälpt mig när jag haft frågor och funderingar. Jag tycker inte att damasten var så svårt när man väl fick grepp om den. Vävde klart kuddens framsida idag, och till veckan ska jag göra baksidan som blir enfärgad och då går det nog snabbare. Jag har fått överta svärmors vävstol men den blir nog inte uppsatt förrän jag klarar dra på varp. Nästa projekt på vävstugan blir nog tuskaft. 🙂

   Gilla

 2. Men så snyggt! Jag har inte vävt något sånt avancerat men tycker det ser både roligt och fint ut. Det blir snyggt i soffan sen! Vi har kvar mammas vävstol hos pappa, trädd och allt för att väva mattor. Min tanke har länge varit att väva en matta till köket, men det har inte blivit – än. Det är roligt och rogivande att väva och sen är det ju så kul när det är klart och man har gjort det själv. 🙂

  Gilla

  1. Tack, nu är framsidan klar och jag håller på med en enfärgad baksida. Det tråkigaste med vävning måste vara tillverkning av mattrasor. Jag har inte själv gjort någon matta (än i alla fall), är mer inne på handdukar, dukar, kuddar.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s